Fra kæmper til roer

25. november 2022

Joakim Viberg Larsen er den næste i rækken af ”Made In Holstebro”-talenter, som skal dele ud af sine erfaringer som elitesportsudøver.

Onsdag den 30. november vender endnu en tidligere gymnasieelev tilbage til Holstebro Gymnasium for en kort stund. Denne gang er det Joakim Viberg Larsen. Da han selv var elev på Holstebro Gymnasium og tilknyttet Holstebro Elitesport var det som karateudøver på internationalt plan.

Imidlertid var der tilbagevendende skader og forhold i karatemiljøet, som konfliktede med Joakims værdier og han gik derfor i lang tid og overvejede sin fremtid indenfor karatesporten.

- Det var svært, for jeg elsker jo i bund og grund karate, og jeg havde jo også nogle mål med karate, som jeg gerne ville nå, forklarer Joakim og fortsætter

- Min kæreste Frida er eliteroer, og hun opfordrede mig til at prøve roning som en alternativ skadestræning, siger Joakim, som fulgte sin kærestes råd og startede i Holstebro Roklub.

Miljøet i Holstebro Roklub gjorde forskellen

The rest is history kunne man foranlediges til at sige, hvis man var manuskriptforfatter, for det skulle hurtigt vise sig, at roning godt kunne måle sig med karate, og Joakims viljestyrke og seriøsitet omkring træning gjorde også, at han lynhurtigt gled ind i talentmiljøet i Holstebro Roklub, og blev en naturlig del af dette.

- I Holstebro Roklub fandt jeg det miljø, jeg savnede i karatesporten. Her var et miljø, hvor fællesskabet var med til at udvikle mig som roer, og jeg følte, at jeg blev anerkendt, som den jeg er, uddyber Joakim.

På onsdag vil Joakim fortælle resten af historien til Holstebro Elitesports udøvere, som er i gang med en ungdomsuddannelse eller et efterskoleophold på Lægården.

Joakims oplæg følges op af Holstebro Elitesports sportspsykologiske konsulent Marie Obel, som vil arbejde videre med udøverne omkring nogle af de spændende temaer og problematikker, som Joakim bringer frem.

Tid og Sted: Onsdag den 30. november kl. 14.00 – 15.30, Holstebro Gymnasium

Tilbage