Er du vild med sport, brænder du for at udvikle dig som sportsudøver, er du viljestærk og har du lyst til at kombinere sport og skole?
Så skulle du måske overveje en af sportsklasserne på Nørre Boulevard Skolen. Fra skoleåret 2024 - 25 tilbyder vi sportsklasser på 8. og 9. klassetrin.

Håndboldspiller

Som sportsklasseelev får du følgende

  • 2 x 1,5 timers morgentræning pr. uge. Træningen har fokus på udvikling af den enkelte udøver. Træningen foregår tirsdag og torsdag kl. 07.30 – 09.00. Holstebro Elitesport koordinerer træningen, som varetages af kvalificerede trænere/instruktører.

  • I tilfælde af skader, har Holstebro Elitesport ansat fysioterapeut, som ligeledes tilbyder behandling/skadestræning hver tirsdag og torsdag morgen.

  • Udover morgentræningen har eleverne 1,5 times idrætsundervisning om ugen. Indholdet i idrætsundervisningen følger pensum for faget idræt. Idrætsundervisningen varetages af idrætslærerne på Nørre Boulevard skolen. Idrætsundervisningen vil ind imellem indeholde særlige talentforløb indenfor sportspsykologi, ernæring, skadesforebyggelse mm.
  • En gang om måneden er der fællesspisning for alle sportsklasseelever på Skolehjemmet, Uddannelsescenter Holstebro.
  • Hen over året vil der indgå forskellige undervisningsforløb indenfor sportsernæring, skadesbehandling og sportspsykologi.
  • Hen over året afvikler vi forældrekurser i sportspsykologi, sportsernæring eller andre emner med relevans for sportsklasseforældre. Formålet er at give forældrene værktøjer, som de kan bruge i hverdagen i forhold til optimal støtte af deres børn.
  • Tøjpakke.
Elever

Optagelse

Ansøgerne skal opfylde følgende krav:

  • Ansøgerne skal have et idrætspotentiale, der gør, at de er, eller kan blive nogle af de bedste indenfor deres idrætsgren og aldersgruppe.
  • Ansøgerne skal være sportsligt godkendt af deres nuværende klub.

Søg om optagelse i sportsklasse

Når du bliver tilknyttet Holstebro Elitesport repræsenterer du også et partnerskab mellem Holstebro Kommune, lokale klubber, byens uddannelsesinstitutioner, Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund. Et sådant partnerskab er gensidigt forpligtende, og Holstebro Elitesport har derfor udarbejdet et sæt af retningslinjer, hvor vi skitserer de gensidige forventninger, vi lægger i partnerskabet.

Det er ikke længere muligt at ansøge om optagelse for skoleåret 2024-25. Ny optagelsesrunde ift. skoleåret 2025-26 starter i december 24.

 

 

 

Julie Bjerregaard

Håndboldspiller og sportsklasseelev 

Julie Bjerregaard gik fra 2016-2019 i Sportsklassen på Nørre Boulevard Skolen. I videoen fortæller hun om, hvad der driver hende og om hverdagen med sport og skole.

”Din adfærd skal afspejles i de mål, du har."

Christian Bo Poulsen, Fysio Danmark, fysisk træner og fysioterapeut

Karatetræning

Nørre Boulevard Skolen

Nørre Boulevard Skolen er en ganske almindelig folkeskole. Skolen har gennem de senere år gennemgået en totalrenovering og fremstår i dag som en moderne skole med gode rammer for læring og trivsel. Nørre Boulevard Skolen er en profilskole, hvor der er lagt vægt på bevægelse og idræt.

Nørre Boulevard Skolen har ansat en sportskoordinator, som er Holstebro Elitesports kontaktperson på skolen. Sportskoordinatoren og Holstebro Elitesport arbejder tæt sammen om at skabe en hverdag, hvor sport, skole og lektier går op i en højere enhed. Derfor har vi eksempelvis indført, at skole-hjem samtalerne også indeholder en sportslig samtale, hvor Holstebro Elitesport og din klub- eller morgentræner også deltager.

Som elev i en Sportsklasse går du i klasse med andre, som elsker og brænder lige så meget for deres sport som du selv. Det betyder, at der helt naturligt er et fællesskab omkring sporten og en forståelse for, at du i den forbindelse er nødt til at takke nej til nogle aktiviteter på grund af din sport.

Optaget i Sportsklasserne i skoleåret 2024-25:

1 klasse med 28 elever på 8. årgang
1 klasse med 24 elever på 9. årgang
 

Nørre Boulevard Skolen

Håndboldspiller

Elev i Sportsklasserne

Som sportsklasseelev følger du nøjagtig det samme pensum som alle andre folkeskoleelever. På et væsentlig punkt adskiller dit skoleskema sig dog fra andres, idet der to gange om ugen er et fag på dit skema, som hedder morgentræning. Derudover får du i løbet af 8. og 9. klasse undervisning i sportspsykologiske emner samt sportsernæring. 

Retningslinjer

Når du bliver tilknyttet Holstebro Elitesport repræsenterer du også et partnerskab mellem Holstebro Elitesport, Holstebro Kommune, lokale klubber, byens uddannelsesinstitutioner, Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund. Et sådant partnerskab er gensidigt forpligtende, og Holstebro Elitesport har derfor udarbejdet et sæt af retningslinjer, hvor vi skitserer de gensidige forventninger, vi lægger i partnerskabet.

Retningslinjer

Økonomi

Elever, som går i Sportsklassen og er tilknyttet Holstebro Elitesport, betaler et årsgebyr på kr. 3500,-. Gebyret opkræves a 2 rater. Udover årsgebyret kan der være egenbetaling til diverse arrangementer.