Medaljeregn over Holstebro Roklub

26. september 2022

- de nye upcomming talenter viste sig godt frem ved Baltic Cup i Aarhus.

Fra venstre: Simon Madsen, Sigurd Rindom Poulsen, Jacob Iversen, Hjalte Westeraa, Kasper Søndergaard, Karl Heuer, William Lemming og Noah Baltser Lynggaard Fra venstre: Simon Madsen, Sigurd Rindom Poulsen, Jacob Iversen, Hjalte Westeraa, Kasper Søndergaard, Karl Heuer, William Lemming og Noah Baltser Lynggaard

Den første store internationale udfordring, man som ung roer kan få, er at blive udtaget på det danske U17-landshold i roning til Baltic Cup. Baltic Cup er for mange af roerne den første konkurrence med deltagelse af roere fra 10 forskellige nationer. Dette års udgave af Baltic Cup foregik i Danmark, nærmere betegnet i Aarhus på Brabrand Sø. 

Det danske hold bestod af 32 roere, heraf var 10 fra Holstebro Roklub og yderligere 6 roere havde et snert af Holstebro, idet de i år går på Rolinjen på Idrætsefterskolen Lægården.

Baltic Cup er både en dyst blandt de forskellige landsholds både, men også en dyst om at blive bedste nation. Her kom Danmark på 3. pladsen efter Polen og vinderen blev Tyskland.

Konkurrencerne foregik på 2 forskellige distancer. Den klassiske rodistance på 2000 m om lørdagen og om søndagen var det sprint på 500 m, der stod på programmet.

Holstebro var med i alle danske medaljer

Danmark vandt ved stævnet 5 medaljer, 4 af sølv og 1 af bronze og Holstebro roerne var med i alle 5 medaljer.

  • Sølv til M4- på 2000m og 500m: Hjalte Westerå, Jacob Iversen og Simon Madsen (alle fra Holstebro Roklub) samt Sigurd Rindom Poulsen fra Bagsværd Roklub.
  • Bronze til M4- 2000m: Noah Baltzer Lynggård, William Lemming og Kasper Søndergård (alle fra Holstebro Roklub) samt Karl Heuer fra Bagsværd Roklub.  De 4 roere var omteret med som talenthold, da de er et år yngre end de øvrige roere, men det afholdt dem ikke fra at lave et flot resultat. 
  • Sølv til dobbeltfirer W4x på 2000m og 500m: Anna Bosnes, Sarah Gilberg og Ella Nørgård (alle fra Holstebro Roklub) samt Maria Kleist fra Silkeborg Roklub.
  • Sølv til dobbeltfirer W4x: Fredrik Juhl fra Dragør Roklub, Mads Christensen fra Sorø Roklub, Simon Starklint fra Holstebro Roklub og Esben Thaaning fra Roskilde Roklub. 

Kaproningschef Freddy Quist fra Holstebro Roklub glæder sig over de unge roers flotte resultater.

- Jeg glæder mig både på klubbens og roernes vegne over de flotte resultater fra Baltic Cup. Det der specielt gør mig glad er, at vi indfrier vores målsætning om udvikling af unge roere. Vores fødekæde er intakt - vi har talentfulde roere i alle aldersklasser, og det bekræfter mig i, at den strategi, vi lavede for over 10 år siden holder vand, kommer det fra en tilfreds Freddy Quist.  

 

Tilbage