Danmarks bedste roklub ligger ved Vandkraftsøen

20. september 2021

For andet år i træk gik den eftertragtede guldpokal til Holstebro Roklub. Det synlige bevis på, at klubben endnu engang blev den mest vindende klub til de danske mesterskaber i roning.

Magnus Valbirk og Magnus Rathenborg på skamlen ved DM. Foto: Roskilde Roklub Magnus Valbirk og Magnus Rathenborg på skamlen ved DM. Foto: Roskilde Roklub

Det var en meget tilfreds og stolt kaproningschef Freddy Quist, som efter weekendens danske mesterskaber, kunne evaluere på sæsonen.

- Det her er uden sammenligning vores bedste sæson. Vi har Trine Dahl Pedersen med til OL i Tokyo, vi vinder guldpokalen som den mest vindende klub til de danske mesterskaber og her er der sejre både i senior- og juniorklassen. Derudover vinder vi 10 ud af 20 mulige guldmedaljer til årgangsmesterskaberne, konstaterer Freddy Quist og fortsætter

- For mig indikerer det, at vi sammen med Holstebro Kommune, sponsorer og andre støtter har skabt et talentudviklingsmiljø, som er bæredygtigt og rækker langt ud i fremtiden ikke bare på det nationale plan, men også set i et internationalt perspektiv, kommer det fra Freddy Quist.

Smagen af guld

Holstebro Roklub havde inden weekendens danske mesterskaber i Sorø annonceret, at de tog til Sjælland for at hente guld. Og guld fik de.

I bådtyperne, hvor der roes med en åre var Holstebro totalt dominerende, og gjorde rent bord. I toeren blev det til sejr til Magnus Valbirk og Magnus Rathenborg, som vandt sikkert foran Roskilde med blandt andre bronzevinderen fra Tokyo Joachim Sutton. I herrefireren blev det til sejr til Kåre Mortensen, Tobias Bork Kristensen, Magnus Valbirk og Magnus Rathenborg, som vandt sikkert foran Danske Studenters Roklub og Københavns Roklub.

Sidst men ikke mindst blev det endnu engang til sejr til Holstebro i kongedisciplinen "Otter med styrmand". Holstebros otter bestod af: Søren Madsen, Patrick Klestrup, Joakim Viberg Larsen, Tobias Bork Kristensen, Casper Lindballe Pedersen, Magnus Rathenborg, Magnus Valbirk, Kåre Mortensen og med Andreas Hunskjær som styrmand. 

Gylden fødekæde

Fundamentet for gode seniorpræstationer ligger i klubbens tilgang til at udvikle talenter. Det langsigtede og udviklingsorienterede arbejde er Holstebro Roklubs varemærke og et arbejde, som mange klubber både indenfor roning og andre idrætter, er inspireret af. 

- Vi lægger ikke skjul på, hvad vi forventer og hvilke krav, vi stiller til de unge mennesker, som kommer i klubben. Nogen vil måske mene, at vi er for strenge og stiller for høje krav, men når vi har en målsætning om at være Danmarks bedste roklub, så SKAL man stille krav. Men selvom vi stiller krav, så er trivselen også i fokus, og det gode fællesskab, der er i klubben er fundamentet for de unges trivsel og et vidnesbyrd om, at trivselen er høj, siger kaproningschef Freddy Quist, som understreger, at arbejdet med fødekæderne er mindst lige så vigtigt som arbejdet med seniorerne.

Et arbejde, som i denne sæson, er blevet forgyldt med masser af mesterskaber både hos de alleryngste (U15 og yngre) og juniorerne (U17 og U19). 

I U19-klassen vandt Holstebro 7 ud af 10 mulige mesterskaber. Pigerne tog sig af toeren, fireren og dobbeltsculler, mens drengene tog sig af toeren, fireren, dobbeltsculler og dobbeltfirer. De vindende piger var: Stinne Højager, Laura Møller, Naja Normann Andersen og My Alberte. De vindene drenge var: Simon Mikkelsen, Tobias Kramer, Christian Søndergård og Magnus Juhl. 

Ved årgangsmesterskaberne for roere i U15 og U17-klasserne vandt Holstebro 10 ud af 20 mesterskaber. Her var det især 13-årige Andreas Bork Kristensen, som viste, at han sandsynligvis er en, vi kommer til at høre mere til, idet han vandt 4 årgangsmesterkaber i forskellige bådetyper.

Snart stryges flaget ved Holstebro Roklub og vintertræningen går i gang. Sæsonen er slut for i år - Danmarks bedste roklub er kåret, og dens adresse er der ingen tvivl om. Det er Vandkraftsøen i Holstebro.

Tilbage