Sportsklasseelever glæder sig til Global Cup 2022

24. august 2022

Karatekæmperne fra Budo Sportskarate Holstebro er på hjemmebane, når der i denne weekend 26. – 28. august kæmpes om VM-medaljer ved Global Cup 2022.

Fra venstre: Mads Viberg Larsen, Klaudia Sandra Walczak og Onur Gyunaev Hyuseinov Fra venstre: Mads Viberg Larsen, Klaudia Sandra Walczak og Onur Gyunaev Hyuseinov

Når Gråkjær Arena i Holstebro fra på fredag danner rammen om det internationale karatestævne Global Cup 2022, bliver det med et stærkt hjemmebanehold på 16 kæmpere fra Budo Sportskarate. To kæmpere på det lokale hold går i Sportsklasserne på Nørre Boulevard Skolen i Holstebro: 15-årige Onur Gyunaev Hyuseinov fra 8.SA og 14-årige Klaudia Sandra Walczak fra 8.SB og de glæder sig begge to til at komme i kamp i Gråkjær Arena.

For Klaudias vedkommende er det anden gang, hun deltager i Global Cup, men denne gang er det lidt specielt, fordi det foregår i Holstebro. Klaudia, hvis familie stammer fra Polen glæder sig både til at komme i kamp, men også til, at hendes familie kommer og støtter hende.

- Min familie fra rundt omkring i Danmark kommer og hepper og jeg har også familie fra Polen, som kommer og kigger, siger Klaudia som til Global Cup stiller op i minus 52kg-klassen i hendes aldersgruppe.

Udover familien har Klaudias klassekammerater fra 8.SA Sportsklassen også lovet at komme at heppe.

For klubkammeraten Onur, som stiller op i minus 55 kg. i hans årgang, kan det der med publikum godt blive lidt for meget.

- Jeg kan godt blive lidt stresset, hvis der er for mange blandt publikum, jeg kender, så jeg forsøger at gå ind i min egen boble, når jeg er til stævne, siger Onur, som håber på en god placering, og ser frem til at komme i kamp igen efter en lang pause.

Alle hjælper til ved stævnet

Med over 500 deltagere fra over 15 nationer, så er der naturligvis masser af praktiske opgaver forbundet med at afvikle et stævne. Således har både Onur og Klaudia opgaver, når de ikke er i kamp.

- Jeg skal være ”Runner” under stævnet. Det betyder, at jeg skal følge kæmperne ind og ud af arenaen, så de er klar til tiden, kommer det fra Onur, mens Klaudias opgaver er af en lidt anden karakter, da hun skal være medaljeoverrækker om fredagen.

Udover de to sportsklasseelever deltager også ”Made In Holstebro”-talentet Mads Viberg Larsen. Mads stiller op i plus 68 kg. klassen i seniorrækken. Mads er en del af det danske landshold, og er et realistisk bud på en lokal medalje.

Tilbage