Olympisk støtte til "Made In Holstebro"-bueskytte

10. februar 2022

OL-drømmen har fået nyt liv for bueskytten fra Holstebro.

Kirstine Danstrup Andersen har pilen rettet mod Paris. Foto: Ole Mortensen Kirstine Danstrup Andersen har pilen rettet mod Paris. Foto: Ole Mortensen

23-årige Kirstine Danstrup Andersen har altid haft viljen, troen og drømmen om, at hun en dag skulle med til de olympiske lege. Siden hun i 8. klasse startede i Sportsklassen på Nørre Boulevard Skolen, har målet været klart og hun har arbejdet benhårdt i en idrætsgren, hvor hun i lange perioder har været en "lonely rider".

Som "Made In Holstebro"-atlet er der opbakning både fra Holstebro Elitesport og Holstebro Bueskytteforening, men det var et hårdt slag for den unge bueskytte fra Holstebro, da Team Danmark beskar støtten til Bueskydning Danmark. 

- Det så sort ud en overgang. Jeg var flyttet til København og havde satset alt på støtten fra Team Danmark og jeg arbejdede benhårdt på at komme til OL i Paris, kommer det fra Kirstine Danstrup Andersen, som nu igen ser lys for enden af tunnelen. 

Udvalgt til olympisk scholarship

Årsagen til, at lyset igen er tændt i øjnene på Kirstine er, at hun er blevet tildelt et olympisk scholarship  af Den Internationale Olympiske Komité og Danmarks Idrætsforbund. Udover Kirstine er 6 andre danske atleter udvalgt. 

For Kirstine handler det ikke kun om den økonomiske håndsrækning, men lige så meget om den anerkendelse, der ligger i, at Danmarks Idrætsforbund har peget på netop hende. 

- Jeg er meget stolt over at være blandt de 7 atleter. Den tillid jeg via udvælgelsen bliver vist, betyder mere for mig end pengene. Når det så er sagt, så gør de 4000 kr. om måneden fra scholarshippet, at jeg nu kan bruge mine kræfter på at træne, da pengene rækker til at betale min husleje, kommer det fra en glad Kirstine Danstrup Andersen, som udover bueskydningen, tjener til dagen og vejen som tjener i Frimurerlogen i København.

OL er ikke længere kun en drøm - det er et realistisk mål

I Bueskydning Danmark tror man på Kirstines chancer for at kvalificere sig til OL i Paris. Landstræner Niels Dall betegner Kirstine som et af Bueskydning Danmarks bedste kort i kampen om OL-pladserne.

- Kirstine har niveauet til at være blandt de 8 bedste i verden. Sidste år var en rigtig god sæson, hvor hun var endog meget tæt på at kvalificere sig til OL i Tokyo. Kan hun holde det niveau, så ligger der en OL-kvalifikation og venter, kommer det fra landstræner Niels Dall.

For Kirstine selv er ambitionerne helt på linje med landstrænerens.

- Jeg tror på min egen chance. Jeg skal fortsætte med at træne 5-6 timer hver dag, og så satser jeg på, at der vil være andre sponsorer, som vil støtte mig, så jeg også har det økonomiske fundament for at deltage i internationale turneringer, og dermed møde nogle af de mange dygtige skytter fra resten af verden, kommer det fra Kirstine Danstrup Andersen. #madeinholstebro

Tilbage