Når der er for mange bump på vejen

4. november 2022

Den tidligere cykelrytter Pernille Mathiesen gæster den 9. november Holstebro Gymnasium, hvor hun vil fortælle sin historie til de unge sportselever fra Holstebro Elitesport.

Hun er tidligere ”Made In Holstebro”-atlet – har vundet flere priser gennem årene ifm. de lokale prisuddelinger til den årlige Idrætsfest, og derfor ved hun om nogen, hvordan det publikum hun står overfor har det, når hun skal fortælle sin historie.

- Pernille Mathiesen var en af vores mønsterelever. Hun var målrettet, dedikeret og så er hun også bare i bund og grund et dejligt menneske, siger elite- og talentkonsulent Gitte Skoubo fra Holstebro Elitesport og fortsætter

- Pernilles historie kan både vi og vores nuværende udøvere lære rigtig meget af. Jeg blev personlig ked af det på Pernilles vegne, da jeg erfarede, at hun havde valgt at stoppe pga. en tilbagevendende spiseforstyrrelse, kommer det fra Gitte Skoubo, som dog nu glæder sig over, at Pernille har sagt ja til at fortælle sin historie "uden filter" til Holstebro Elitesports unge sportselever på 10. klasse og på ungdomsuddannelse. .

Sportselever skal arbejde med mentale temaer 

Når man er elitesportselev og tilknyttet  Holstebro Elitesport stifter man bekendtskab med ikke blot fysisk træning, men også mental træning og kostvejledning. Arrangementet med Pernille Mathiesen hører ind under mental træning, og det er Holstebro Elitesports sportscoach Marie Obel fra ”MindoverMatter”, som skal gribe nogle af de temaer, der kommer frem under Pernilles indlæg.

- På basis af Pernilles oplæg kommer eleverne til at arbejde med nogle af de temaer, som Pernille fremhæver. Det bliver rigtig spændende at arbejde på den her måde, hvor vi tager udgangspunkt i en elitesportsudøver, som har prøvet nogle ting på egen krop. Pernille er i høj grad en  person som, de unge kan relatere til og lære meget af. Jeg glæder mig til at høre hendes historie og bruge den i min undervisning, siger Marie Obel.

Hovedpersonen selv glæder sig også til at komme hjem til Holstebro. Det var her hendes cykeleventyr for alvor startede, da hun som 12-årig startede i sportsklassen på Nørre Boulevard Skolen.

- Selvom mit eventyr ikke endte sådan, som jeg havde drømt om, så er jeg glad for at have været sportselev og tilknyttet Holstebro Elitesport. Cykelsporten har givet mig meget både på godt og ondt. Jeg håber, at min historie kan inspirere sportseleverne. For ca. 7 år siden var jeg det samme sted i livet, hvor de er nu. Jeg havde de samme drømme og sandsynligvis de samme mål, som dem. Der er ting, jeg ville have gjort anderledes, hvis jeg stod der nu, men når man kun er 17-18 år gammel og elsker at køre cykel og drømmer om at komme til OL, så bider man smerten i sig, indtil man ikke længere kan genkende sig selv, siger en ærlig Pernille Mathiesen.

Arrangementet med Pernille Mathiesen er målrettet udøvere tilknyttet Holstebro Elitesport, som går i 10. klasse eller er i gang med en ungdomsuddannelse.

Arrangementet finder sted på Pernille Mathiesens gamle gymnasium, nemlig Holstebro Gymnasium.

Tilbage