Fornem pris til Holstebro Roklub

6. december 2021

Holstebro Roklub blev Dansk Forening for Rosports Award night hædret for deres gode arbejde med årets "Initiativpris"

En glad formand for Holstebro Roklub, Daniel Mogensen, ved awardfesten. Foto: Mette Bøcher En glad formand for Holstebro Roklub, Daniel Mogensen, ved awardfesten. Foto: Mette Bøcher

Ved Dansk Forening for  Rosport`s Award Fest  den 27 nov. i Københavns Roklub, med deltagelse af hendes Kongelige højhed prinsesse Benedikte protektor for dansk roning, modtog Holstebro Roklub en fornem hædersbevisning.

Klubben blev hædret med årets "Initiativ-pris". Baggrunden for hædringen skal ses i klubbens kulturmodel, hvor de tre værdier:  FÆLLESSKAB-STYRKE og UDVIKLING har dannet rammen og skabt basen for de mange nye tiltag, som klubben har gennemført. Tiltag som er gennemført uden at gå på kompromis med sportens DNA.

I motivationen for tildelingen blev det blandt andet fremhævet, at 

  • Klubben lever fra fra kl. 06.00 til 20.00, hvor der stort set hver dag er: Morgentræning for kaproere – pensionistroning – spinning – militærveteraner – roning på vand for motionister og for kaproerne hele året rundt.
  • Gennem tre værdiord FÆLLESSKAB-STYRKE-UDVIKLING har klubben udviklet en Foreningskulturmodel, der benyttes og vægtes højt i forhold til rosportens DNA. Holstebro Roklub har over tid, formået at nytænke og tilpasse klubbens sportsDNA til den tid, vi befinder os i.
  • Klubben VIL være en kaproningsklub med en stærk ungdomsafdeling, der skal være ”Dynamoen” i klubben.
  • Målet er, at roerne gennem opdragelse/dannelse /ansvar samt disciplinering skal være gode rollemodeller for alle andre i klubben, samt andre klubber.

Tiltag som er udviklet i forløbet:

  • Skoleroning for 3 af byens 6 skoler. I dette skoleår har 53 af 170 elever valgt roning. Projektet hedder ”Holstebro Modellen” og er skabt i samarbejde med Team Danmark, Holstebro Kommune, DFfR og klubben. Projektet har skabt mulighed for ansættelse af en fuldtidstræner.
  • Rolinie på Idrætsefterskolen Lægården, hvor unge ihærdige kaproere kan kombinere deres sportsinteresse med et efterskoleophold.
  • Veteran Safe Zone for militær-veteraner, skabt i samarbejde med DIF og Holstebro Kommune, og projektet er blevet en stor succes.

I støbeskeen er to projekter henholdsvis projekt Naturuvante Unge og projekt Bevæg dig for Livet begge i samarbejde med Holstebro Kommune.

Tilbage