Supertalenter får nye muligheder med nyt "Made In Holstebro"-program

21. oktober 2020

14 talenter er udpeget som "Made In Holstebro"-talenter 2020-2021

På billedet er det to af Holstebro Roklubs unge talenter: Magnus Valbirk og Magnus Rathenborg, som begge er en del af det danske U23-landshold i roning. På billedet er det to af Holstebro Roklubs unge talenter: Magnus Valbirk og Magnus Rathenborg, som begge er en del af det danske U23-landshold i roning.

Holstebro Elitesport har siden 2008 varetaget den kommunale opgave omkring udviklingen af elitesporten i Holstebro Kommune. Holstebro Kommunes investering i elitesport hænger sammen med kommunens status som Team Danmark elitekommune. I de 12 år, der er gået, er der udviklet stærke talentmiljøet, specielt inden for roning, svømning, karate og bueskydning. De unge idrætsudøvere, som har været tilknyttet Holstebro Elitesport fra 7. klasse, hvor de er startet som sportsklasseelever til slutningen af 3.g, hvor de er sprunget ud som studenter, er begyndt at røre på sig på den nationale og internationale sportsarena.

Holstebro Elitesport har gennem flere år brugt begrebet ”Made In Holstebro”. Nu er der for alvor sat både ord og navne på, hvad ”Made In Holstebro” dækker over.

- Vi har længe haft et ønske om at blive skarpere på, hvad brandet ”Made In Holstebro” dækker over. Det har vi med vores nye ”Made In Holstebro”-program sat ord og navne på. ”Made In Holstebro”-programmet er øremærket de udøvere, som er meget tæt på eller har potentiale til et internationalt gennembrud. Det er udøvere, som både vil og kan sætte Holstebro på landkortet. Dem vil vi gerne give lidt ekstra gode muligheder for at nå deres mål, siger talent- og elitekonsulent Gitte Skoubo fra Holstebro Elitesport.

I sæson 2020-21 er der 14 supertalenter med i programmet. Fælles for dem alle er, at de har potentialet til at begå sig på nationalt seniorniveau og som minimum er tilknyttet U19-landsholdet. De 14 supertalenter får mulighed for at bevare tilknytningen til Holstebro Elitesport og benytte sig af de supportfunktioner, som Holstebro Elitesport tilbyder såsom kostvejledning, mental coach, fysioterapi og andre eksperter, som er værdifulde i deres udvikling og kan være medvirkende til, at de når deres mål.

Made in Holstebro – talenterne skaber glæde og stolthed på det politiske niveau.

På det politiske niveau har Corona situationen givet mange bekymringer i 2020. Derfor skaber Made In Holstebro talenterne både glæde og stolthed i en ellers lidt trist og grå hverdag.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget Lene Dybdal hilser det nye program velkommen:

- Det er dejligt, at vi nu har så stærke idrætsmiljøer indenfor flere idrætsgrene. Stærke miljøer er med til at udvikle talenter, men for mig er det ligeså vigtigt, at de også er med til at tiltrække og få flere børn i gang med idræt. I en tid, hvor Coronaen styrer vores hverdag, glæder jeg mig over, at der også er lyspunkter, siger Lene Dybdal.

Holstebro Kommunes borgmester H.C. Østerbye er helt på linje med udvalgsformanden og glæder sig over, at elitekommunesatsningen begynder at give et afkast.

- Det bekræfter mig i, at det var en rigtig beslutning, da byrådet tilbage i 2007 valgte at gå efter at blive Team Danmark elitekommune. Talentudvikling er et vigtigt fokusområde i Holstebro Kommunes strategi. At vi med Made In Holstebro-talenterne har en gruppe af idrætsudøvere, som på sigt og måske allerede ved næste OL skal repræsentere Danmark, gør mig umådelig stolt, kommer det fra en glad borgmester, som glæder sig til at følge de unge idrætstalenters vej.

Made In Holstebro-talenterne skulle have været præsenteret i forbindelse med TTH Holstebros ligakamp mod Århus den 9. oktober, men grundet Covid-19 blev arrangementet udskudt på ubestemt tid. Talenterne kan dog lige nu følges på Holstebro Elitesports instagramprofil og vil derudover også blive præsenteret gennem mini-portrætter på www.holstebroelitesport.dk.

Made in Holstebro talenter 2020-2021

Bueskydning

 • Kirstine Danstrup Andersen

Karate

 • Joakim Viberg Larsen
 • Mads Viberg Larsen

Roning

 • Trine Dahl Pedersen
 • Magnus Rathenborg
 • Magnus Valbirk
 • Frederik Taulbjerg
 • Tobias Bork Kristensen
 • Casper Lindballe
 • Kaare Mortensen

Svømning

 • Helena Rosendahl Bach

Håndbold

 • Johan Kofoed
 • Julie Holm

Cykling

 • Pernille Mathiesen

Tilbage

keyboard_arrow_up Sidst opdateret 20. november 2019 af