Studenterhuen kom i hus

25. juni 2020

19 unge idrætsudøvere kroner i denne tid deres indsats med et synligt bevis, nemlig studenterhuen. Alle har de qua deres tilknytning til Holstebro Elitesport haft et særligt uddannelsesforløb, som har gjort det muligt at kombinere skole og elitesport.

Holstebro Elitesport - studenter anno 2020 Holstebro Elitesport - studenter anno 2020

En af Holstebro Elitesports hovedopgaver er at skabe rammerne for, at idrætstalenter i Holstebro Kommune har optimale betingelser for at kombinere skole og sport. Denne opgave løses i et fint samarbejde med uddannelsesinstitutioner og idrætsklubber i Holstebro. 

En af de unge studenter er 18-årige Johan Kofoed. De sidste 5 år har han været tilknyttet Holstebro Elitesport – først som sportsklasseelev på Nørre Boulevard Skolen og de sidste 3 år som STX-elev på Holstebro Gymnasium. På gymnasiet har han haft et særligt tilrettelagt forløb, som har gjort det muligt for den talentfulde håndboldspiller at deltage i landsholdssamlinger og være med i truppen hos TTH Holstebros ligaherrer. Om dette forløb siger Johan:

- Samspillet med Holstebro Elitesport, Holstebro Gymnasium og TTH Holstebro har fungeret optimalt. Jeg har kunnet få fri til landsholdssamlinger, og det har været muligt at planlægge i forhold til afleveringer mm, så min hverdag hang sammen. Derudover har jeg brugt de supportfunktioner, Holtebro Elitesport tilbyder, og har eksempelvis arbejdet meget sammen med en sportspsykolog. Alt i alt er jeg sikker på, at de gode rammer omkring mig, har været med til at udvikle mig både personligt, men også fagligt og ikke mindst sportsligt, siger Johan Kofoed, som efter endt studentereksamen, tager et sabbatår samtidig med, at han vil forfølge sine sportslige drømme. En drøm, som er blevet forstærket af, at han i næste sæson har indgået en ligakontrakt med TTH Holstebro.

Udover Johan Kofoed, er der i år18 studenter, som har været tilknyttet Holstebro Elitesport. De kommer fra svømning, roning, karate, ridning og bueskydning.

Holstebro Elitesport markerede studenterne ved en mindre sammenkomst i Gråkjær Arena.

På billedet ses bagerst fra venstre:

Johan Kofoed, håndbold – Helena Hyldahl, håndbold – Mads Viberg, karate – Tobias Bay, håndbold – Mathias Damkjær, håndbold – Rasmus Ravn, håndbold – Nicholaj Vedel, håndbold, Lea Mogree, bueskydning – Frederik Lund, roning – Mathias Rasmussen, svømning

Forest fra venstre:

Nicoline Kirk, håndbold – Freya Kjær, håndbold – Anders Flæng, håndbold – Simon Damgaard, håndbold – Line Bornstein, håndbold – Tine Mortensen, håndbold – Rasmus Brynning, bueskydning.

På billedet manglede:

Julie Holm, håndbold - Casper Lineballe, roning - Amalie Kriegbaum, ridning  samt Mikkel Thagaard, svømning

Tilbage

keyboard_arrow_up