Ny aftale om fremtidens sportstalenter

14. februar 2020

Holstebro Kommune og Team Danmark indgår for fjerde gang i træk en aftale om udvikling af elitesportens unge talenter. Rammerne for underskriftsseancen er meget passende lørdagens EHF kamp i Gråkjær Arena, Holstebro.

Karate kommer med som ny prioriteret idræt i den nye elitekommuneaftale. Mads Viberg Larsen er et af Budo Sportskarate Holstebros største talenter. Foto: Ole Mortensen Karate kommer med som ny prioriteret idræt i den nye elitekommuneaftale. Mads Viberg Larsen er et af Budo Sportskarate Holstebros største talenter. Foto: Ole Mortensen

Lørdag aften inden håndboldkampen skriver borgmester H.C. Østerby og adm. direktør for Team Danmark, Lone Hansen under på en ny aftale, hvor Holstebro fortsætter som elitekommune under Team Danmark.

Idrætssamarbejdet i Holstebro Kommune med klubudvikling, talenttræning, sportsklasser, rekruttering, skolesamarbejde og mange andre gode takter under Holstebro Elitesport fortsætter de næste fire år.

Første gang Holstebro blev elitekommune var i 2008, og begge parter har været rigtig glade for samarbejdet om at udvikle morgendagens idræts- og sportstalenter. En indsats som Holstebro Elitesport står i spidsen for i samarbejde med de lokale klubber, skoler og uddannelsesinstitutioner.

Man kommer ikke sovende til en sejr – og det samme gælder, når man indgår et samarbejde med Team Danmark. Der kommer hele tiden nye mål, og andre kommuner byder også ind, så konkurrencen er hård. Men vi har lagt os i selen for at komme i betragtning til endnu en aftale, siger H.C. Østerby.

Han understreger at aftalen både kommer til at styrke talentudviklingen i dansk idræt, kommunens profil som en ambitiøst idrætskommune og udviklingen af den enkelte unge idrætsudøver.

Hos Team Danmark ser man frem til at fortsætte samarbejdet med Holstebro Kommune.

Da vi indgik aftalen med Holstebro Kommune for 12 år siden var vi ikke I tvivl om, at håndboldmiljøet var stærkt. I dag står håndbolden stadig stærkt og så er det en fornøjelse at konstatere at Holstebro Kommune samtidig har formået at udvikle flere talentmiljøer til et meget højt niveau. Vi har et fælles projekt i at skabe de bedst mulige forhold så man som barn og ung i Danmark kan få lov til at forfølge drømmen om at nå til tops – samtidig med at vi passer godt på dem og hjælper dem til også at have plads til både uddannelse og et sundt børne- og ungdomsliv, siger Lone Hansen.

For 12 år siden, da Holstebro kom med i det gode selskab, var der 15 elitekommuner. I dag er der 23.

En elitekommune udvikler og understøtter lokale talentmiljøer, så unge talenter kan trives og udvikle sig til at kunne begå sig sportsligt på højeste internationale niveau. De giver også talenterne mulighed for at kombinere elitesport og uddannelse.

Karate er den nye hårdtslående dreng i klassen

Hver elitekommune prioriterer udvalgte idrætsgrene, som er godkendt af de enkelte specialforbund. I Holstebro er disse idrætsgrenene frem over roning, bueskydning, svømning, håndbold og - som noget nyt - karate.

Vi ka’ noget med karate her i Holstebro. Potentialet er stort, og de unge talenter fra den lokale klub Budo Sportskarate gør det godt herhjemme og i udlandet. De har også flere gange formået at trække internationale mesterskaber til Holstebro, forklarer H.C. Østerby.

Der er i aftalen også lagt op til et tættere samarbejde med ungdomsuddannelser og efterskoler - og mere fokus på klubudvikling.

Underskrifterne bliver sat umiddelbart før TTH Holstebros hjemmekamp mod Rhein-Neckar Löwen i Gråkjær Arena. Hele fem af kampens spillere er ”Made In Holstebro” og har været tilknyttet Holstebro Elitesport siden de startede i Sportsklassen på Nørre Boulevard Skolen i 7. eller 8. klasse.

  • Holstebro Elitesport har i alt 154 udøvere
  • Ud over de fem prioriterede sportsgrene udvikler Holstebro Elitesport og de lokale klubber også talenter inden for fodbold, atletik, golf, kajak, motocross, gokart, dans, cykling, badminton, ridning og powertumbling

Team Danmark aftalen udløber 31. december 2023

Tilbage

keyboard_arrow_up