Landsholdsudtagelse til Holstebro skytte

18. maj 2021

Rasmus Brynning fra Holstebro Bueskytteforening modtog i denne uge den glædelige meddelelse om, at han er udtaget til Senior EM senere på måneden, og samtidig blev det aftalt, at han fremover skal træne med de øvrige landsholdsskytter på Bueskydning Danmarks træningscenter i Brøndby.

Rasmus Brynning fra Holstebro Bueskytteforening. Rasmus Brynning fra Holstebro Bueskytteforening.

En stor og ensom træningsindsats bar frugt

Bueskytten Rasmus Brynning fra Holstebro Bueskytteforening har fået hele to gode nyheder i løbet af den sidste uge. Først kom nyheden om, at han var udtaget til Senior-EM senere på måneden og bagefter kom nyheden om, at han fremadrettet er en en del af det unge Herre Recurve senior landshold, som Bueskydning Danmark vil satse på fremover. Det er første gang siden Ole Gammelgaard deltog ved OL i 1992, at en Herre Recurve skytte fra Holstebro Bueskytteforening er udtaget til Herre Senior Landsholdet.

Rasmus har i sit første år som senior kæmpet med at blive udtaget til landsholdet i en periode, hvor al træning og stævneaktivitet var lukket ned. Han har dog udnyttet Corona pausen til at træne på fuld styrke i 30-40 timer om ugen, samtidig med at han har arbejdet for at tjene penge til at understøtte en fremtidig buekarriere.

I 2020 har han selv stået for det meste af træningen selv på Holstebro Bueskytteforenings baner på Idrætscenter Vest. Kommunikationen med hans trænere har hovedsageligt foregået med on-line skyde videoer og lange telefonsamtaler. Så det har indimellem være en ensom, kold og mørk fornøjelse at være elite bueskytte i Holstebro i 2020. Men i den forgangne uge kom belønningen for det hårde arbejde med nyheden om, at han er udtaget til EM og fremadrettet er en del af det danske landshold med base i Brøndby.

Vil blive savnet hjemme i klubben

I lighed med klubkammeraten Kirstine Danstrup Andersen, vil Rasmus fortsat repræsentere Holstebro Bueskytte Forening og håber også på, at han kan  blive en del af Holstebro Kommunes "Made in Holstebro"-satsning. Bliver han det, kan han fortsætte det gode samarbejde med Holstebro Elitesport.

Når han pakker buekufferten og kører til Brøndby vil klubben komme til at savne en ægte ildsjæl. For udover at passe sin egen træning har Rasmus også været træner for klubbens ungdomshold, hvor hans store viden om bueskydning, fysisk træning og ikke mindst hans gode humør vil blive savnet.

Mulighed for OL-pladser

Til EM og til det efterfølgende OL kvalifikationsstævne, vil der blive skudt om fire individuelle og hold pladser for Herre Recurve til OL i Tokyo. Det vil dog kræve, at Rasmus overgår sig selv, hvis en af pladserne skal blive hans. Så hans sigte er primært indstillet på OL i 2024 og iøvrig at få en masse erfaring som seniorskytte både i Danmark og internationalt.

 

 

 

Tilbage