Informationsmøde Sportsklasser

23. november 2022

Holstebro Elitesport afholder sammen med Nørre Boulevard Skolen informationsmøde om sportsklasserne tirsdag den 6. december 2022 kl. 17.00 - 18.30 på Nørre Boulevard Skolen

Sportsklasserne på Nørre Boulevard Skolen er et tilbud til unge, som er vilde med sport, elsker at træne, og som har lysten, viljen og engagementet til at udvikle sig inden for deres idræt. Som sportsklasseelev er der optimale muligheder og rammer for at udleve passionen for sport.

- Vi siger, at sportsklasseeleverne er "I lære som idrætstalenter". De 3 år i Sportsklassen modner dem både som mennesker og sportsligt og først når de skal i gang med en ungdomsuddannelse begynder vi at tale om, at de har et talent indenfor deres sport, siger elite- og talentkonsulent Gitte Sejer Skoubo

Sportsklassen kan blive afsæt til noget større

Sportsklasserne er en af hjørnestenene i Holstebro Elitesports talentudviklingsstrategi. Siden de første klasser startede op i skoleåret 2008/09 har mere end 700 sportsglade unge i alderen fra 12 – 15 år været elever i sportsklassen. Nogle af dem er i dag at finde i håndboldligaen eller i den nationale elite inden for roning, svømning, fodbold, bueskydning, cykling eller karate eksempelvis Simon Gade, som i dag står på mål for Ålborg Håndbold, Johan Meklenborg som spiller for TTH Holstebro, karatekæmperen Mads Viberg fra Budo Sportskarate Holstebro og svømmeren Helena Rosendahl Bach, som svømmer for Ålborg Svømmeclub.

Kirstine Danstrup Andersen er bueskytte og Bueskydning Danmarks bedste kort i forhold til OL i Paris 2024. Kirstine har også gået i Sportsklassen på Nørre Boulevard Skolen, og valget af Sportsklassen blev afgørende for hendes videre karriere:

- Sportsklassen og Holstebro Elitesport har været en afgørende faktor i min bueskyttekarriere. Det gav mig troen på, at min drøm om at komme til OL, kan gå i opfyldelse. Morgentræningen styrkede mig både fysisk og mentalt, og jeg lærte at arbejde målrettet med mig selv og min træning, siger Kirstine Danstrup Andersen, som i dag er bosat i København, hvor hun er tilknyttet det nationale træningscenter i Brøndby.

Optagelsesprocessen frem mod skoleåret 2023-2024 er i gang

Lige nu er der 5 sportsklasser og i alt 105 sportselever på Nørre Boulevard Skolen. De yngste går i 7. klasse og de ældste afslutter 9. klasse til sommer. Eleverne kommer fra 15 forskellige idrætter.

For elite- og talentkonsulent Claus Kjærgaard fra Holstebro Elitesport bliver det spændende at tage hul på en ny optagelsesrunde:

- Det er altid spændende, når vi starter optagelsesprocessen. Vi håber, at mange unge kan se sig selv i et set-up, hvor sporten er omdrejningspunktet. Sportsklasserne handler dog også om meget andet end sport. Vi arbejder med ”det hele menneske”, så derfor har vi ud over sporten også fokus på, at sportseleverne får skolefaglige, mentale og sociale færdigheder med i bagagen. På den måde sikrer vi, at deres identitet ikke kun er bundet op på deres sport, kommer det fra Claus Kjærgaard.

Sportsklassernes Dag

Som et nyt tiltag i år har Holstebro Elitesport valgt at afholde Sportsklassernes Dag. Det sker tirsdag den 29. november, hvor over 60 børn i alderen fra 12 - 14 år fra 13 forskellige skoler indtil videre har tilmeldt sig.

- Sportsklassernes Dag er en mulighed for interesserede børn og unge til at få et lidt bedre indtryk af, hvad det vil sige at gå i Sportsklasse. Vi håber, at dagen kan være med til at gøre dem mere trygge i forhold til at ansøge om optagelse, siger Claus Kjærgaard, som ser frem til at møde de mange børn og unge til Sportsklassernes Dag. 

Nærmere oplysninger omkring informationsmødet vil fremgå af www.holstebroelitesport.dk og Holstebro Elitesports facebookside.

Optagelsesprocedure for skoleåret 2023-24

Hvis du ønsker at blive tilknyttet Holstebro Elitesport i det kommende skoleår, skal du opfylde følgende kriterier:

  • Ansøgerne skal have et idrætspotentiale, der gør, at de er, eller kan blive nogle af de bedste inden for deres idrætsgren og aldersgruppe.
  • Ansøgerne skal være sportsligt godkendt af deres nuværende klub.

Optagelsesproces

  • Informationsmøde tirsdag den 6. december 2022 kl. 17.00 – 18.30.
  • Deadline for ansøgninger mandag den 13. januar 2023

Efter deadline tager Holstebro Elitesport kontakt til din klubtræner og din nuværende klasselærer med henblik på at få en bedømmelse af ansøgerne sportsligt såvel som personligt. Der lægges specielt vægt på arbejdsindsats, modenhed, sociale kompetencer og viljestyrke.

Holstebro Elitesport vil alt efter ansøgerfeltet vurdere om der er behov for at se enkelte ansøgere i nogle uformelle træningssituationer.

Deadline for tilbagemelding til ansøgere:  3.marts 2023.

Ansøgningsskema og information omkring Sportsklasserne: 
www.holstebroelitesport.dk/sportsklasser

 

Tilbage