Holstebro repræsenteret ved de olympiske lege i Tokyo

9. april 2021

Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømmeclub kvalificerede sig i går aftes til de olympiske lege. Og det gav genlyd og begejstring i Holstebro Kommune.

Holstebro Elitesport talent Holstebro Elitesport talent "Made in Holstebro" - og ny OL-deltager Helena Rosendahl Bach. Fotograf Ole Mortensen

På borgmesterkontoret er de store smil fremme i dag. Det er en synlig stolt og glad borgmester, som reflekterer over OL-kvalifikationen og over den indsats, der ligger bag.

- Først og fremmest er jeg utrolig glad på Helenas vegne og sender masser af lykønskninger i hendes retning. Jeg ved, at Helena er et utroligt seriøst ungt menneske, som hver eneste dag træner benhårdt for at nå sine mål. Det hun præsterede i går aftes var kulminationen af mange års indsats, og det gør mig usigelig stolt som borgmester, at vi nu har et vaskeægte "Made In Holstebro" talent på det danske OL-hold til sommer. Når det er sagt, så skal der herfra også lyde et stort tillykke til Holstebro Svømmeclub, som gennem alle årene har været Helenas klub, kommer det fra en glad H.C. Østerby.

Borgmesteren tilføjer, at han også ser Helenas flotte kvalifikation, som et synligt bevis på, at det var en rigtig god beslutning, da et samlet byråd i 2008 bakkede om omkring Holstebro Kommunes udnævnelse til Team Danmark elitekommune.

Et af hovedformålene med elitekommuneaftalen har været at skabe rammerne for at kombinere sport og uddannelse. Et andet har været at udvikle Holstebro Kommunes idrætsmiljøer med henblik på at udvikle talentmiljøer, som på sigt kunne skabe OL-kandidater.

Team Danmark er en af de nærmeste samarbejdspartnere omkring elitekommunearbejdet. Konsulent Magnus Wonsyld fra Team Danmark er med i Holstebro Kommunes Talentråd og havde i dag mange roser ti Helena og talentarbejdet i Holstebro Kommune:

- Helenas præstation er selvfølgelig meget fortjent i forhold til den indsats, jeg ved Helena har lagt i sin sport de seneste mange år, men det er også et meget tydeligt bevis på kvaliteten af talentarbejdet i Holstebro og ikke mindst vigtigheden af samarbejde på tværs mellem kommune, atlet, klub, skoler og forbund, lyder det fra Team Danmark konsulenten.

Bredde skaber elite

Idrætten i Holstebro Kommune er forankret hos Kultur- og Fritidsudvalget. Hos formanden for udvalget, Lene Dybdal, er begejstringen mindst lige så stor som hos borgmesteren:

- I Kultur- og Fritidsudvalget satser vi på både bredde - og eliteidræt. Vi er både "Bevæg dig for livet"-kommune, men samtidig også Team Danmark Elitekommune. Det gør os stærke og bredt funderet. I en tid, hvor der ikke er mange lyspunkter for foreningslivet, så glæder det mig ekstra meget, at Holstebro Svømmeclub i dag har en OL-deltager. Corona har sat sit præg på foreningslivet, men Helenas OL-kvalifikation er et lyspunkt i en mørk tid. Det er en begivenhed, som vi skal glæde os over og som giver os tro på, at det nok skal blive godt igen. Jeg er jeg utrolig glad på Holstebro Svømmeclubs vegne, og glæder mig til at se hende i aktion i Tokyo til sommer, kommer det fra Lene Dybdal.

Made In Holstebro

Made In Holstebro er et talentudviklingsprogram dedikeret til Holstebros supertalenter.

Kriterier for "MADE IN HOLSTEBRO"-talenter:

  • "Made In Holstebro"-atleterne udpeges 1 gang årligt. Det er Holstebro Elitesport, der sammen med Holstebro Kommunes Talentråd tager den endelige beslutning om årets "Made In Holstebro"-atleter.
  • For at komme i betragtning skal man have været tilknyttet Holstebro Elitesport i minimum tre år.
  • Atleterne skal være tilknyttet landshold inden for sin idræt som minimum U19 og have potentiale til at begå sig på nationalt seniorniveau.
  • For holdidrætter accepteres også liganiveau.

Tilbage