Holstebro Elitesport og Nørre Boulevard Skolen inviterer til virtuelt informationsmøde om optagelse i Sportsklasserne

16. december 2020

Kunne du tænke dig at blive sportsklasseelev og få morgentræning på skoleskemaet i skoleåret 2021-2022, så er det nu, du har muligheden.

Sportsklasseelever fra Nørre Boulevard Skolen Sportsklasseelever fra Nørre Boulevard Skolen

Sportsklasserne på Nørre Boulevard Skolen er et tilbud til unge, som er vilde med sport, elsker at træne og som har lysten, viljen og engagementet til at udvikle sig inden for deres idræt. Som sportsklasseelev er der optimale muligheder og rammer for at udleve passionen for sport. Sportsklasserne er en af hjørnestenene i Holstebro Elitesports talentudviklingsstrategi. Siden de første klasser startede op i skoleåret 2008/09 har mere end 700 sportsglade unge i alderen fra 12 – 15 år været elever i sportsklassen. Nogle af dem er i dag at finde i håndboldligaen eller i den nationale elite inden for roning, svømning, cykling eller karate.

Johan Meklenborg fra TTH Holstebro var en af de første, som tog imod Holstebro Elitesports tilbud. Dengang var den nu 26-årige Johan bare 14 år. Om tiden i Sportsklassen siger Johan:

- Det var skønt at gå i klasse med nogen, som ville det samme som mig. Vi elskede alle sport og bevægelse, så fællesskabet i klassen var rigtig godt. Det blev startskuddet til der, hvor jeg er i dag og det er en tid, jeg ser tilbage på som givtig for min sportslige og personlige udvikling, kommer det fra Johan Meklenborg, som i dag er en af de bærende kræfter for TTH Holstebro.

Optagelsesprocessen frem mod skoleåret 2021-2022 er i gang

Johan Meklenborg forfulgte sin sportslige drøm. Vil du gå i Johans fodspor og ”i lære som idrætstalent”, så er det en god ide at kigge med den 14. januar 2021, når Holstebro Elitesport og Nørre Boulevard Skolen går i luften med et virtuelt informationsmøde omkring Sportsklasserne.

Lige nu er der 3 sportsklasser og i alt 66 sportselever på Nørre Boulevard Skolen. De yngste går i 7. klasse og de ældste afslutter 9. klasse til sommer. Eleverne kommer fra 10 forskellige idrætter.

For elite- og talentkonsulent Claus Kjærgaard fra Holstebro Elitesport bliver det spændende at tage hul på en ny optagelsesrunde:

- Det er altid spændende, når vi starter optagelsesprocessen. Vi håber, at mange unge kan se sig selv i et set-up, hvor sporten er omdrejningspunktet. Sportsklasserne handler dog også om meget andet end sport. Vi arbejder med ”det hele menneske”, så derfor har vi ud over sporten også fokus på, at sportseleverne får skolefaglige, mentale og sociale færdigheder med i bagagen. På den måde sikrer vi, at deres identitet ikke kun er bundet op på deres sport, kommer det fra Claus Kjærgaard som er spændt på, hvordan modtagerne vil tage imod et virtuelt informationsmøde.

- Covid-19 sætter nogle begrænsninger, men vi håber, at vi med et virtuelt informationsmøde kan nå rigtig mange. Derudover vil vi via vores sportslige samarbejdspartnere og skolerne forsøge at nå ud til så mange som muligt. siger Claus Kjærgaard, som inviterer alle interesserede til at kigge med den 14. januar kl. 17.00.

Nærmere oplysninger omkring informationsmødet vil fremgå af www.holstebroelitesport.dk og Holstebro Elitesports facebookside.

Optagelsesprocedure for skoleåret 2021-22

Sådan bliver du optaget

Hvis du ønsker at blive tilknyttet Holstebro Elitesport i det kommende skoleår, skal du opfylde følgende kriterier:

Ansøgerne skal have et idrætsniveau, der gør, at de er, eller kan blive nogle af de bedste inden for deres idrætsgren og aldersgruppe.
Ansøgerne skal være sportsligt godkendt af deres nuværende klub.

Optagelsesproces

  • Virtuelt informationsmøde torsdag den 14. januar 2021 kl. 17.00 – 18.00.
  • 14. januar til 29. januar 2021 – interesserede ansøgere kontakter nuværende klasselærer og klubtræner for at drøfte paratheden dels for skoleskifte og dels for øget træningsmængde
  • Deadline for ansøgninger fredag den 29. januar 2021.
  • Efter deadline tager Holstebro Elitesport kontakt til din klubtræner og din nuværende klasselærer med henblik på at få en bedømmelse af ansøgerne sportsligt såvel som personligt. Der lægges specielt vægt på arbejdsindsats, modenhed, sociale kompetencer og viljestyrke. Det faglige niveau er uden betydning.
  • Holstebro Elitesport vil alt efter ansøgerfeltet vurdere om der er behov for at se enkelte ansøgere i nogle uformelle træningssituationer.
  • Deadline for tilbagemelding til ansøgere:  27. marts 2021.

Ansøgningsskema og nærmere information omkring Sportsklasserne: www.holstebroelitesport.dk/sportsklasser

Udøvere fra håndbold og roning: Elite- og talentkonsulent Gitte Sejer Skoubo, mobil: 20130693, eller på                                 mail: gitte.sejer.skoubo@holstebro.dk

Udøvere fra øvrige idrætsgrene: Elite- og talentkonsulent Claus Kjærgaard, mobil: 29901193 eller på                                        mail: claus.kjaergaard@holstebro.dk

Nørre Boulevard Skolen: Sportskoordinator Tore Sandbøl, mobil: 27572099 eller på mail: tgsandbol@gmail.com

Tilbage

keyboard_arrow_up Sidst opdateret 20. november 2019 af