Bueskyttetalent på træningslejr i Korea

20. november 2019

Pilen er rettet mod OL i Tokyo 2020, og 21-årige Kirstine Danstrup Andersen fra Holstebro Bueskytteforening, tager alle midler i brug for at nå sit mål.

Kirstine Danstrup Andersen i gang med træningen i Sydkorea Kirstine Danstrup Andersen i gang med træningen i Sydkorea

Made in Holstebro talentet 21-årige Kirstine Danstrup Andersen fra Holstebro Bueskytteforening, befinder sig i øjeblikket i Sydkorea. Med hjælp fra blandt andet Holstebro Elitesport og Vestforsynings Initiativpulje, har hun siden 2. november været på træningsophold i Sydkorea. Her træner hun sammen med tre bueskytter fra Taastrup samt 10-12 skytter fra andre nationer. De fire danske bueskytter er i Korea på et 3-ugers træningsophold for at finpudse teknikken og udvikle deres bueskytte kompetencer.

Holstebro skytten Kirstine er den af de 4 skytter, som er tættest på en OL-billet. Kirstine befinder sig lige nu i cirklen lige uden for OL-kandidaterne. Det betyder, at hun skal være klar, hvis en af de nuværende OL-kandidater får forfald. I givet fald er der nemlig stor sandsynlighed for, at det er Kirstine som landstræner Niels Dall udtager til OL-holdet.

For Kirstine er opholdet i Korea derfor en kærkommen anledning til at få nørdet med de små detaljer og finesser. Grundlæggeren og træneren på skolen Kim Hyung Tak, er nemlig ikke en Hr. hvem som helst.

- Vi bor og træner på Kim Hyung Tak Archery School. Kim, som har grundlagt skolen, er en af verdens dygtigste bueskyttetrænere. Han har blandt andet været træner for det koreanske landshold, og den danske bueskytte Maja Jæger har også gået på skolen ifm. hendes universitetsophold i Korea, fortæller Kirstine og fortsætter

- Træningen er meget anderledes end den, jeg er vant til i Holstebro. Vi træner 6 timer om dagen – og fokus er 100% på den enkelte, hvilket vil sige, at min teknik bliver 100% analyseret. Kim bruger video i træningen, hvorved man hurtigt kan se, hvad det er, han mener, der skal ændres, kommer det fra Kirstine, som sætter stor pris på den professionelle træning.

En træning som på sigt kan være afgørende i forhold til hendes ultimative mål om en plads på det danske OL-hold. Lige nu er fokus dog rettet 100% mod processen fremfor målet. Derfor er hele hendes dag rettet mod tilværelsen som bueskytte, og der er derfor heller ikke meget tid til at opleve Sydkorea som turist:

- Vores hverdag her i Korea er meget struktureret. Vi står op kl 7.00 og har morgenløb. Herefter er der morgenmad, hvorefter vi skyder fra kl. 09.00 og indtil kl. 12.00, hvor vi spiser frokost. Herefter er der et par timers pause, hvorefter vi fra 14.00 – 17.00 træner igen. Aftenerne er til fri disposition, fortæller Kirstine og tilføjer, at den eneste afstikker har været en tur i et Sydkoreansk shoppingcenter.

Tiden er fløjet afsted, og der er ikke meget hjemve at spore hos Kirstine, som dog savner mors kødgryder:

- Maden er efterhånden ved at være lidt ensformig. Vi spiser primært ris, nudler og paneret svinekød, så man kan godt komme til at længes efter en god gang flæskesteg med brun sovs og kartofler, siger Kirstine, som dog ikke er i tvivl om, at den intensive og professionelle træning, har givet resultater.

- Jeg føler, jeg har rykket mig meget på det tekniske. Kunsten bliver nu at få de nye teknikker til at sidde 100% på rygraden. Det skal jeg arbejde med, når jeg kommer hjem til Holstebro, kommer det fra den hårdtarbejdende Holstebroskytte.

Om Korea opholdet også kan ses på resultaterne, vil tiden vise.

Næste gang Kirstine Danstrup Andersen skal i konkurrence, bliver i januar, hvor hun sammen med det danske bueskyttelandshold stiller op til World Cup i Nîmes.

Tilbage

keyboard_arrow_up